Grote online wetenschappelijke community

Adv. nr. Geplaatst Rechtsvorm
12780 28-02-2019 Eenmanszaak
Branche Soort bedrijf Regio
Dienstverlening Internetbedrijven Nederland
Transactievorm Aantal personeeelsleden Oppervlakte in m2
Activa / passiva transactie minder dan 5 N.v.t.
Omzet laatste boekjaar Resultaat voor belasting Overnameprijs
0 - € 50.000 Minder dan € 25.000 € 65.000,-
Reageer op advertentie

Omschrijving

Deze website is al jaren een toonaangevende Nederlandstalige community voor mensen met een wetenschappelijke interesse. Alle richtingen zijn vertegenwoordigd, maar het het accent ligt op bèta. De doelgroep bestaat uit zowel studenten, professionals als scholieren. Maandelijks trekt het platform ruim 300.000 unieke bezoekers, met in totaal meer dan 50.000 geregistreerde bezoekers (incl. e-mailadressen). De site heeft een zeer sterke ranking in Google. Er zijn geen marketing kosten, inkomsten zijn voornamelijk banner inkomsten, en nieuwsbrief vermeldingen.

De verkoop betreft de website: bestanden, database (incl. gebruikersbestand) en tientallen gerelateerde domeinnamen. Het team dat (op vrijwillige basis) de activiteiten ondersteunt zal betrokken blijven. Operationele kosten zijn zeer laag.

Na overdracht zal ik de nieuwe eigenaar inwerken en mij vervolgens distantiëren. Alternatieven zijn bespreekbaar.

Nu de site een substantiële hoeveelheid traffic genereert en het team zelfstandig functioneert zijn er kansen om dit intensiever te exploiteren. Bijvoorbeeld d.m.v. aan de diverse niches gekoppelde evenementen, vacatures etc.

Vanwege de omvang en sterke positie in Google kan de site ook worden gebruikt om andere sites een impuls te geven.

Het verder vermarkten is echter niet mijn ambitie, wegens andere activiteiten.

De site kan interessant zijn voor organisaties die online meer exposure en interactie willen genereren bij een in wetenschap geïnteresseerde doelgroep.

Reageer op advertentie