Precisie Watersnijbedrijf

Adv. nr. Geplaatst Rechtsvorm
13173 26-11-2018 B.V.
Branche Soort bedrijf Regio
Industrie Overig Zuid-Holland
Transactievorm Aantal personeeelsleden Oppervlakte in m2
Activa / passiva transactie minder dan 5 100 - 500
Omzet laatste boekjaar Resultaat voor belasting Overnameprijs
Vertrouwelijk Vertrouwelijk € 75.000
Reageer op advertentie

Omschrijving

Het betreft een jonge onderneming die als eerste producent in Nederland op basis van een unieke CNC watersnijtechniek voor derden precisieproducten maakt. Men produceert prototypes, enkelstuks en series in o.a. roestvaststaal, aluminium, titanium, high-alloys, carbon fiber, kunststoffen, glas, koper, composieten en laminaten.

Met een speciale ‘micron’ gestuurde watersnijmachine worden met hoge precisie producten gemaakt voor toepassingen in o.a. optische-, medische-, halfgeleider-, analyse- en defensie-industrie. Men is een high-tech dienstverlener die gerenommeerde relaties faciliteert met innovatieve oplossingen.

De onderneming is in 2017 opgestart en heeft zich in de eerste periode met name gefocust op de technische introductie en branding van het concept ‘micronsnijden’. Daarbij is simultaan ook een bescheiden doch zeer divers klantenbestand tot stand gekomen.

Het bedrijf wordt gevormd door de DGA en flexibel inzetbare medewerkers afhankelijk van de bezettingsgraad en is gevestigd in de omgeving Rotterdam in een huurpand. Het bedrijf is evenwel ook goed verplaatsbaar naar een andere regio.

De hoge mate van uniciteit gekoppeld aan een verder te ontwikkelen marktpresentie in de high-tech industrie geven een nieuwe eigenaar ruim voldoende mogelijkheden om de volgende fase van het bedrijf verder vorm te geven.
De huidige productiecapaciteit (1 shift) is op jaarbasis ca. € 350.000 aan brutomarge onder aftrek van ca. € 40.000 huur- en leasekosten.

De indicatieve vraagprijs bedraagt € 75.000 en bestaat uit de activa en een bedrag aan goodwill voor de overname van o.a. klanten, prospects, website, know-how en (merk)naam. Een goede inwerk- en overdrachtsperiode is inclusief.

Een bijzondere propositie voor een aankomend ondernemer met technische kennis en affiniteit met de maakindustrie of voor een strategische partij die de activiteit bij reeds bestaande faciliteiten incorporeert.

Reageer op advertentie